Публікація

УГСПЛ продовжує розробку стратегії комунікації між поліцією, ОМС та організаторами мирних зібрань на тему ЛГБТКІ+

2 жовтня 2020 року, в приміщенні готелю «Україна» (м. Київ), відбулася зустріч робочої групи, ініційованої Українською Гельсінською спілкою з прав людини (УГСПЛ), з метою розробки стратегії комунікації між організаторами мирних зібрань на тему ЛГБТКІ+, ОМС та поліцією.

Цього року УГСПЛ за підтримки Freedom House реалізує проект, спрямований на протидію наростаючому радикалізму, на захист прав ЛГБТКІ+-спільноти, організацій та ініціативних груп, що працюють в сфері захисту прав ЛГБТКІ+ і протидії дискримінації.

Одним із його компонентів є розробка стратегії комунікації між поліцією та організаторами мирних зібрань на тему ЛГБТКІ+ щодо їх проведення. На даному етапі команда проекту вивчає процес комунікації регіональних НДО ЛГБТКІ+ спільноти із органами місцевого самоврядування та поліцією, а також зі ЗМІ. Для участі у дослідженні за географічним принципом були обрані організації ЛГБТКІ+ спільноти з 6 міст України: Чернівці, Ужгород, Одеса, Миколаїв, Маріуполь та Харків.

В заході взяли участь представники громадського сектору (Асоціація УМДПЛ, УГСПЛ, ГО «Інсайт»), державних органів (Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав людини, Національна поліція України) та міжнародних організацій (Консультативна місія Європейського Союзу, ОБСЄ, Freedom House).

Темою для обговорення були висновки та рекомендації експертної групи УГСПЛ, напрацьовані в рамках моніторингу комунікації між організаторами мирних зібрань на тему ЛГБТКІ, ЗМІ, органами місцевого самоврядування і поліцією.

За підсумками презентації напрацювань учасники зустрічі висловили пропозиції щодо доопрацювання рекомендацій та дійшли згоди про продовження спільної роботи над документом.

Максим Петров (координатор проекту УГСПЛ) та Анна Літвинова (ГО “Інсайт”)

Нагадаємо, що першим етапом на цьому напрямку було проведення експертного опитування за участю ЛГБТКІ+-спільноти та активістів, фахівців у сфері мирних зібрань та правоохоронної діяльності, Національної поліції України, Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, співробітників ОБСЄ та Ради Європи в Україні. З підсумками дослідження можна ознайомитися тут:

https://helsinki.org.ua/wp-content/uploads/2020/06/Opytuvannia-z-bezpeky-myrnykh-zibran-.docx

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), за підтримки Freedom House, реалізує проект, спрямований на протидію наростаючому радикалізму, захист прав ЛГБТКІ+-спільноти, організацій та ініціативних груп, що працюють в сфері захисту прав ЛГБТКІ+ і протидії дискримінації.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: