Публікація

У Львові відбувся дводенний тренінг УГСПЛ щодо посилення міжвідомчого реагування у сфері виявлення та попередження порушень прав людей що живуть з ВІЛ

16-17 травня 2019 року у Львові відбувся тренінг УГСПЛ «Посилення міжвідомчого реагування у сфері виявлення та попередження порушення прав людей що живуть з ВІЛ\СНІД, уразливих до зараження ВІЛ та хворих на туберкульоз». Цей захід був першім з серії 2-денних міжгалузевих тренінгів для сервісних організацій та НУО, які представляють інтереси уразливих груп, а також для представників державних органів влади, поліції та системи БПД.

Формат тренінгу – дводенні заняття, які комбінують міні лекції експертів з інтерактивними вправами та завданнями.

Мета тренінгу–  посилити право спроможність ЛЖВ та груп ризику через підвищення правової обізнаності та налагодження взаємодії у контексті захисту цільових груп серед представників сервісних організацій та НУО, а також представників державних органів влади, поліції, представників системи БПД.

Серед основних завдань тренінгу були:

  • Надати аналіз рівня стигми та дискримінації в Україні по відношенню до людей, що живуть з ВІЛ, з урахуванням міжнародного та національного законодавства;
  • Надати учасникам інформацію щодо наявних анти дискримінаційних протоколів та дій, що мають забезпечувати належне надання правової допомоги в забезпечені дотримання принципу безперервності лікування, у сфері трудового, кримінального та адміністративного права;
  • Розглянути практику українських судів та практику ЄСПЛ у сфері захисту прав ВІЛ-інфікованих осіб;
  • Розглянути дієві форми та методи належного надання послуг представникам цільових груп;
  • Сформувати навички щодо виявлення ознак порушення прав, розробки алгоритму захисту порушених прав, та реалізації на практиці цього алгоритму;
  • Надати практичні навички щодо розробки місцевого механізму міжвідомчої взаємодії суб’єктів надання медичних, соціальних та правових послуг для груп ризику.

Тренінг проводився із залученням юристів, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, медичних фахівців тощо.

Сергій Мовчан (УГСПЛ)
Наталя Козаренко (УГСПЛ)

В межах проекту будуть проведені ще два 2-денні міжгалузеві тренінги. Навчання будуть проводитися у трьох регіонах, які умовно охоплюють схід, захід і центр України. Серед учасників тренінгу будуть також поширені матеріали онлайн курсу «Знай свої права!».

Тренінг відбувся в рамках проекту «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: