Публікація

Анонс засідання Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

10 квітня 2019 року о 14-30 у Києві на вул. Банковій 5-7 (кімната 418) відбудеться засідання Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. З огляду на те, що кілька тем, які будуть розглядатися на цьому заході, мають значний суспільний інтерес, ми публікуємо повний розклад Порядку денного цього засідання.

Меж іншім на засіданні буде представлення щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2018 рік про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні.

З доповіддю можна ознайомитись за посиланням.

Також 10 квітня 2019 року Комітетом буде вдруге розглядатись електронна петиція «Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян».(з першою спробою розгляду можна ознайомитися за посиланням)

ПОРЯДОК ДЕННИЙ      

Законопроект, опрацювання якого Комітет визначив головним:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони екстрадиції та посилення правового захисту іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України, реєстр. № 9264, внесений народними депутатами України Шевченком О.Л., Батенком Т.І. та іншими народними депутатами (разом 7 підписів).

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64895  
Предмет відання підкомітету з питань громадянства, міграційної політики та етнічних груп України (Голова підкомітету – Фельдман О.Б.).

Інші питання

2. Про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України про вжиті заходи та результати розгляду відкритого звернення Комітету від 14.03.2019 р. щодо невідкладного забезпечення виконання Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти (відкрите звернення додається).

3. Про представлення щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2018 рік про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні (звернення Уповноваженого додається).

4. Про рішення Комітету щодо електронної петиції «Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян»(обговорення питання відбулось 20.03.2019 р.).

5. Про звернення Міністерства культури України стосовно надання кандидатури до персонального складу Міжвідомчої робочої групи з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року (звернення додається).

Різне

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: