Публікація

Звіт про моніторинговий візит УГСПЛ до «Херсонської виправної колонії № 61» (ХВК-61), 17 жовтня 2018 року

Державна установа «Херсонська виправна колонія № 61» (ХВК-61) максимального рівня безпеки призначена для лікування засуджених, які хворіють на туберкульоз. 17 жовтня 2018 року УГСПЛ здійснила моніторинговий візит до закладу.

В установі існують проблеми із виготовленням паспортів для засуджених, у яких вони відсутні, та які проживали на території Криму та тимчасово непідконтрольних територіях. Незважаючи, що установою вживаються заходи для паспортизації засуджених, в тому числі залучення міжнародних організацій, в 2018 року десятьом засудженим із Криму та тимчасово непідконтрольних територій ДМС відмовила у видачі паспортів.

На території ГВК № 61 розташована філія Державної установи «ЦОЗ ДКВСУ» в Херсонської області, яка займається лікуванням хворих на туберкульоз. Лікувальний заклад має передбачений штат у 97 посад, з яких є вільними 6, серед них окуліст, інфекціоніст, фізіотерапевт, стоматолог, спеціаліст УЗД. Поки дані посади вакантні, відповідних спеціалістів залучають із зовні.

На території колонії є дільниця максимального рівня безпеки, ді відбувають покарання засуджені до довічного позбавлення волі.

Юрист ЦСС УГСПЛ Олена Проценко під час перевірки закладу

Умови утримання цієї категорії засуджених та можливості надання їм лікування є відповідними. Нижче наведені фото з камер для засуджених до довічного позбавлення волі, та медичне обладнання, яке встановлене в секторі максимального рівня безпеки.

Обладнана душова кабіна.

Коридор і камери, де перебувають особи, засуджені до довічного позбавлення волі.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: