Публікація

Звернення Євромайдан SOS щодо запропонованої Російською Федерацією евакуації громадян України на територію Росії

07.03.2022

У зв’язку з тим, що сьогодні російські медіа почали поширювати інформацію про організовані з 10:00 7 березня “гуманітарні коридори” з Києва, Маріуполя, Харкова та Сум, Євромайдан SOS наголошує на такому: 

Такі нібито «коридори» санкціоновані односторонньо РФ, більшість з них скоріше за все вестиме людей на територію Росії чи Білорусі. Україна зі свого боку не погоджується на умови РФ евакуювати жителів України до Білорусі, а пізніше в РФ, та вимагає ухвалити маршрути, запропоновані українською стороною.

Євромайдан SOS наголошує на тому, що перебування на території РФ та Білорусі критично небезпечне для всіх без винятку громадян України. Множинні воєнні злочини, скоєні російською стороною проти цивільного населення України за дні війни, свідчать про найгірші можливі наміри РФ стосовно громадян України. 

Як РФ, так і Білорусь відомі поширеними репресивними практиками щодо своїх власних громадян, тож тільки логічно буде передбачити, що громадян України на території Білорусі та  Росії чекають ще суворіші репресії. Зокрема, абсолютна більшість українців на території РФ може бути притягнена до кримінальної відповідальності за нещодавно введеною кримінальною статтею про відповідальність до 15 років позбавлення волі за заклики припинити агресію РФ в Україні. 

Примусове переміщення громадян з окупованих територій на свою територію є міжнародним злочином і не повинно допускатися під приводом створення нібито “гуманітарних коридорів”.

Євромайдан SOS звертається до громадян України з проханням з надзвичайною обережністю ставитися до односторонніх пропозицій нібито «гуманітарних коридорів» з боку Російської Федерації. 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: