Публікація

Зустріч з людського виміру у Варшаві в рамках ОБСЄ

З 4 по 15 жовтня 2004 року Організація з Безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в особі Бюро з демократичних інституцій та прав людини проводять щорічну зустріч, де представники урядів та громадянського суспільства (читай НДО) з 55 країн-учасників будуть обговорювати впровадження в життя зобов’язань у сфері прав людини по лінії ОБСЄ, процедури й механізми моніторингу та поліпшення дотримання цих зобов’язань.

На таких зустрічах представники урядів, міжнародних та неурядових організацій обговорюють проблеми дотримання прав людини та основних свобод. Традиційно Україна також приймає у цьому участь, адже ми також учасники Гельсінського процесу.

Усі формальні сесії Зустрічі будуть відкриті для представників НДО, всі вони матимуть змогу висловитися, якщо звісно зареєструються та приїдуть.

Минулого року від України виступала Олена Мішуренко, представник Української Інтернет Асоціації, яка розповідала про наступ на свободу в Інтернеті зі сторони спецслужб. Аркадій Бущенко, експерт Харківської правозахисної групи, розповів про проблеми катування та нелюдського поводження в Україні, а І.Коліушко про розвиток судової реформи в Україні. Склад делегації цього року ще формується.

У програмі: робоча сесія присвячена демократичним виборам, громадянським та політичним правам, день присвячений толеранції та недискримінації, день присвячений свободі об’єднань та свободі мирних зібрань, співпраця міжнародних організацій в забезпеченні прав людини.

Програма та більше інформації доступно на сайті ОБСЄ http://www.osce.org/odihr

Ми обов’язково розповімо про самі зустрічі, адже завжди цікаво почути різні точки зору на одні проблеми від чиновників та громадськості.

РУПОР  

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: