Публікація

«Зіркові казки» для дітей, які долають важку хворобу

24 квітня на Книжковому Арсеналі відбулися презентація та обговорення благодійного проекту «Зіркові казки», збірки казок та віршів для дітей, які долають важку хворобу. Проект створений партнерами УГСПЛ – громадською організацією «Інститут правових досліджень і стратегій».

Автори казок – відомі харків’яни та кияни, які подарували свої твори маленьким читачам, що опинились сам на сам із важкими хворобами. Втім книга зовсім не сумна, оскільки автори прагнули поділитись з маленькими та дорослими читачами усім набільш надзвичайним, чарівним і найяскравішим.

Для дітлахів творили Лада Лузіна, Римма Зюбіна, Володимир Бистряков, Євген Комаровський, Марія Бурмака, Сергій Жадан, Андрій Цаплієнко, група Танок на Майдані Конго та інші. Дві казки були створені дівчатками, що лікувались від раку у харківських лікарнях. З однією дівчинкою наразі вже все гаразд, а другої, на превеликий жаль, вже немає з нами.

Упорядники збірки наголошують, що ця книга для всіх. Для дітей, для матусь і татусів, бабусь і дідусів, і навіть для тих, у кого ще немає дітей. «Тому що в ній зібрані історії, котрі допомагають нам усім жити, вірити, любити та… приборкувати свого казкового Дракона».

Під час презентації Римма Зюбіна, Володимир Бистряков та Андрій Цаплієнко читали свої твори, які вони написали спеціально для дітей, що борються з важкою хворобою. Також своє ставлення до проблеми висловили керівник проекту Ольга Луб’яна, спеціалісти з паліативної допомоги та волонтери.  

«Часто здається, що паліативні хворі, особливо діти, в Україні нікому не потрібні. Довести, що це не так, й взялись наші чудові автори, — розповідає автор проекту Ольга Луб’яна. — Дуже важливо, щоб дітям, котрі не знають, що на них чекає, хтось розповідав казки. Добрі, чудові, світлі. Про те, як перемогти  свого дракона та не втратити надію».

240892917[1]

Усі кошти (а це біля 2,5 тисяч гривень) зібрані від продажу збірки «Зіркові казки», буде направлено на лікування дітей, які знаходяться у Харківській обласній  дитячій лікарні № 1 та у відділенні онкогематології Харківської міської дитячої лікарні № 16.

Захід відбуся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Довідка: паліативна допомога дітям – це активна всеосяжна допомога тілу, розуму і душі невиліковно хворої дитини, що передбачає також підтримку її родини. Це комплексний підхід, який дозволяє поліпшити якість життя маленького пацієнта.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: