Публікація

Житло для ВПО: зміни в порядку надання кредитів

2 лютого 2022 року відбулось засідання Кабінету Міністрів України, на якому уряд прийняв рішення про удосконалення Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW). Це має сприяти забезпеченню ефективної реалізації Проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», фінансованого Урядом Німеччини через KfW.

Що змінилось:
  • збільшено вік нерухомості до 50 років, на придбання якої можуть спрямувати кошти кредиту;
  • уточнено визначення «члени сім’ї кандидата» (додавши до переліку й визначення членів сім’ї заявника/переможця);
  • кореговано строки повідомлення переможця про ухвалення рішення щодо відмови у наданні кредиту.
Ухвалені зміни розширюють можливості переможця у пошуку об’єкта нерухомості, що відповідатиме вимогам Порядку, а також чітко визначають вимоги щодо спільного проживання членів сім’ї, на яких розраховуватиметься розмір кредиту, задля недопущення непорозумінь під час подання документів для отримання кредиту переможцем. Також унормовано вимогу щодо інформування переможця у разі ухвалення рішення про відмову в наданні кредиту.
Консультацію від юристів УГСПЛ в Сумах щодо подання документів для участі в розіграші кредитування можна отримати за телефонами: 095 354 98 88 або 095 931 11 10 (за останнім номером доступні Viber та Telegram). Під час карантинних обмежень допомогу можна отримати дистанційно та за попереднім записом на особистому прийомі.
Матеріал підготовлено Приймальнею УГСПЛ м. Суми за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. 

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: