Публікація

Журналістика – це більше, ніж просто ринок продукції

Журналістика – це щось більше, ніж просто ринок продукції, сказав Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ в новому дослідженні про концентрацію ЗМІ в Європі. Концентрація ЗМІ та іноземне володіння ЗМІ може бути структурною перешкодою для свободи та плюралізму ЗМІ.

„Однак іноземне інвестування в ЗМІ може також допомогти стабілізувати фінансовий стан ЗМІ, тому слід надавати стільки простору для редакційної незалежності та слідчої журналістики, щоби гарантувати при цьому редакційну незалежність місцевих журналістів”, – сказав Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Фреймут Дув.

Пан Дув представив книжку під назвою „Вплив концентрації ЗМІ на професійну журналістику”, яку було надіслано до головного органу ОБСЄ – Постійної Ради країн-членів, що зібралася напередодні у Відні.

У дослідженні зроблено усесторонній огляд друкованих ЗМІ в восьми країнах-членах ОБСЄ (Фінляндія, Німеччина, Угорщина, Італія, Литва, Польща, Румунія та Об’єднане Королівство Великобританії) і оцінює рівень концентрації серед щоденних газет, а також вплив на професійну журналістику в цих вибраних країнах.

Дослідження розділено на дві частини:

– перша: зібрання статистичної інформації по країнам та проведення інтерв’ю;

– друга: опитувальник для журналістів щоденних газет, який повертався ними назад на умовах анонімності.

Копію видання можна знайти на сторінці ОБСЄ.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: