Публікація

Жертви катувань чернігівської міліції отримають 35 тисяч євро компенсації

Європейський суд з прав людини призначив компенсацію 35 тисяч євро постраждалим від катувань чернігівськими міліціонерами. Цього разу жертвами правоохоронців стала ціла родина Ковалів – батько, син та мати.

Міліція вломилася до них додому розбиратися, чи віддав син позичену електродриль двом знайомим. Закінчилося все струсом мозку, перелом ребра та гематомами. Адже міліціянти в процесі «спілкування» родину побили. Спочатку вдома, а потім і у відділку міліції, куди їх доставили «добровільно давати пояснення».

Ані численні медичні довідки, ані показання постраждалих, які впізнали своїх мучителів не стали для держави підставою карати правоохоронців. В їх діях компетентними органами не було знайдено складу злочину.

Скарга на дії державних органів була направлена на розгляд до Європейського суду з прав людини. Там, на відміну від вітчизняних правоохоронних органів, були визнані факти катування, незаконного затримання та порушення права власності, і призначена значна матеріальна компенсація.

Родину постраждалих в Європейському суді представляв Аркадій Бущенко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).

P.S. Фонд стратегічних справ УГСПЛ підтримує справи, пов’язані з порушенням прав людини, зокрема надає безкоштовну юридичну підтримку у справах, які мають стратегічне значення

Деталі за посиланням: /index.php?id=1128593983

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: