Публікація

ЖЕК почав ремонтувати стріху, що перебувала в аварійному стані, лише після колективного звернення мешканців будинку

Юристи Краматорської приймальні УГСПЛ змусили ЖЕК виконувати свої зобов’язання перед мешканцями будинку, котрі протягом року домагалися від працівників житлово-експлуатаційної контори відремонтувати стріху їхнього під’їзду, що перебувала в аварійному стані.

“Допоки грім не гряне, мужик не перехреститься” — саме так можна описати оперативність роботи та реагування на скарги мешканців житлово-експлуатаційними конторами. Історій про байдужість та недобросовісність ЖЕКів безліч. Ще одна сталася з мешканцями Краматорська, які проживали у будинку по вулиці Щербакова. Протягом року мешканці будинку оббивали пороги ЖЕКу, який обслуговував їхній будинок, з наполегливим проханням відремонтувати стріху під’їзду, що була у аварійному стані. Проте звернення мешканців ігнорувалося, і стріху ЖЕК не ремонтував.

Коли терпець у мешканців урвався, вони перейшли до більш наполегливих дій і вирішили проконсультуватися з юристами щодо того, як змусити ЖЕК виконувати свої зобов’язання. Саме з таким питанням звернулась до юристів Краматорської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини небайдужа мешканка будинку — пані Людмила. Юрист приймальні запропонувала підготувати письмове колективне звернення мешканців будинку з вимогою відремонтувати дах та зареєструвати заяву в житлово-експлуатаційній конторі. Після того, як таке звернення було написане та підписане мешканцями, юрист подала його до житлово-експлуатаційної контори. Невдовзі після чого приїхали робітники ЖЕКу та почали ремонтувати стріху.

Ця історія є гарним прикладом того, що за свої права варто боротися і не боятися виборювати належне собі по праву. Громада маленькими кроками може робити великі справи. А юристи громадських приймалень УГСПЛ завжди допоможуть розібратися у складних або незрозумілих правових аспектах.

Підготувала Тетяна Гончарук

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: