Публікація

Збройний конфлікт та історична пам’ять – обговорення у науковому середовищі

21 листопада 2016 р. у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл на тему «Гідність та свобода українського народу – вияв європейської ідентичності». Обговорення теми зібрало представників факультетів права та міжнародних відносин, журналістики, історико-філософського факультету в рамках співпраці УГСПЛ, Університету та Міністерства освіти і науки України.

img_4983

Чому ми маємо дбати про історичну правду? Як своєчасне документування воєнних злочинів може вплинути на майбутнє українського суспільства? Чи має Україна створювати власну модель правосуддя перехідного періоду вже зараз, під час збройного конфлікту? Відповідь на ці питання 21 листопада 2016 р. у Київському університеті імені Бориса Грінченка висвітлював д.ю.н., професор Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ, під час роботи круглого столу «Гідність та свобода українського народу – вияв європейської ідентичності».

Олег Мартиненко
Олег Мартиненко

Професійна модерація з боку декана факультету права та міжнародних відносин Ігоря Грицяка дозволила вислухати експертні думки суддів Конституційного суду України, цікаві доповіді щодо історичної свободи у політиці національної пам’яті, розслідування численних фактів незаконного позбавлення волі та викрадення під час Революції Гідності, та застосування інформаційних технологій в період збройного протистояння на сході України.

img_20161121_094941

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: