Публікація

Заступник Глави Адіміністрації Президента Васильєв не знає як пишуться закони?

Після того, як Верховна Рада ухвалила Закон «Про захист персональних даних», який на думку правозахисників є вагомим кроком до тоталітаризму, УГСПЛ звернулась до Президента з вимогою скористатися правом вето. Як відомо, Віктор Янукович на це не зважив і закон підписав. А до Української Гельсінської спілки надіслав лист, який не може не викликати щирого здивування.

 

Так, Президент підписав Закон «Про захист персональних даних» 25 червня 2010 року. В листі ж з Адміністрації Президента від 29 червня 2010 року йдеться про те, що зауваження та пропозиції УГСПЛ будуть ураховані під час подання законопроекту для подання на підпис главі держави.

 

Складається враження, що існує ще один законопроект «Про захист персональних даних», який Президент розгляне найближчим часом.

 

Також, користуючись нагодою, просто в цій статті УГСПЛ АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНО проведе «лікбез» для працівників Адміністрації Президента. Отже!

 

Прийнятий Верховної радою України закон згідно ст. 94 Конституції України Голова Верховної Ради України невідкладно направляє Президентові України. 

 

Президент України протягом п’ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду (ч. 2 ст. 94 Конституції України).

 

А отже в результаті розгляду Президентом України прийнятого Верховною Радою України закону, в нього не можуть бути внесені зміни із подальшим підписанням Президентом цього зміненого закону.

 

Шановні працівники Адміністрації Президента! УГСПЛ вимушена зазначити, що навіть при великому бажанні урахувати наші зауваження та пропозиції до проекту Закону «Про захист персональних даних» – ви не маєте права цього робити.

 

Президент міг скористатися правом вето, якщо у нього були зауваження до законопроекту, та повернути його до Верховної Ради України зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями.

 

 

Нижче, до вашої уваги, сам текст листа

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: