Публікація

Запрошуємо освітян на вебінар про захист учнів від цькування в умовах збройного конфлікту

Українська Гельсінська спілка з прав людини запускає цикл онлайн-зустрічей з експертами на теми, що стосуються захисту прав людини та прав учасників освітнього процесу в умовах збройного конфлікту.

Цикл відкриває вебінар «Пам’ятка дій педагога в ситуації булінгу. Відповідальність за цькування та правові поради щодо захисту прав».

Чи захищені учні від цькування в умовах збройного конфлікту? З війною проблема булінгу не зникла, а й набула нових форм і проявів. 

Вебінар проведе Лариса Гретченко – експертка, адвокатка, медіаторка, керівниця Центру «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ, заступниця Голови Комітету з сімейного права НААУ.

До участі запрошуються

  • педагогічні працівники, 
  • юристи та керівники закладів освіти, 
  • фахівці та спеціалісти органів освіти, 
  • адвокати, що надають правову допомогу учасникам освітнього процесу, 
  • правозахисники, 
  • інші зацікавлені темою особи

Під час вебінару учасники: 

  • обміняються професійним досвідом з питань організації антибулінгової роботи та практиками реагування на прояви цькування; 
  • обговорять ефективні способи захисту та відновлення порушених прав учасників освітнього процесу в ситуації булінгу; 
  • дізнаються про відмінності характерних ознак, проявів та наслідків педагогічного гніву, шкільних конфліктів та булінгу; 
  • розглянуть види юридичної відповідальності, способи відновлення порушених прав, покрокові алгоритмами реалізації та захисту прав учасників освітнього процесу в адміністративному та судовому порядку.

Також разом з експерткою присутні обговорять наступні питання:

  1. Безпечне освітнє середовище в умовах воєнного стану: правові засади організації антибулінгової роботи в закладі освіти. 
  2. Педагогічний гнів, шкільний конфлікт та булінг: відмінність характерних ознак і наслідків. 
  3. Вчитель в ситуації булінгу: кривдник, жертва, свідок, суб’єкт реагування. Права та обов’язки відповідно до правового статусу. 
  4. Пам’ятка дій педагога за заявою про підозру на булінг: в закладі освіти, правоохоронних органах і в суді. 
  5. Цькування учасників освітнього процесу: види відповідальності та практичні поради по захисту прав. 

Коли:25 січня з 16:00 до 17:30 

Де: платформа ZOOM  

Тренерка: Лариса Гретченко  – адвокатка, медіаторка, керівниця Центру «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ, заступниця Голови Комітету з сімейного права НААУ. Захід проводиться в рамках співпраці УГСПЛ з Вищою школою адвокатури НААУ. 

Для участі у вебінарі заповніть анкету для реєстрації  Кінцевий термін реєстрації: 23 січня 2023 року. 

За день до вебінару учасники отримають посилання, за яким відбуватиметься захід.  

 У разі додаткових питань звертайтесь, будь ласка, до координаторки освітніх проєктів УГСПЛ Світлани Побережник, за електронною поштою[email protected] 

 

Захід впроваджується в рамках Програми USAID Ukraine  USAID Україна «Права людини в дії». 

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: