Публікація

Замуровалі, дємони!

Ввечері 04 лютого 2009 року мешканці приватного будинку № 3а по вулиці Словацького в місті Луцьк не могли просто так потрапити додому. Справа в тому, що єдиний прохід до їх оселі з прадавніх часів проходив через заднє подвір’я будівлі, яку рік тому передали під Волинський окружний адміністративний суд. Не надовго вистачило терпіння превелебних служителів Феміди миритися з таким незручним сусідством. І ось вчора на місці проходу постала замкнена на ключ брама.

Працівник судової міліції спочатку заперечив будь-який стосунок до перешкоди, але потім таки трохи подобрішав і погодився разово відчинити прохід; відразу ж зачинив його знову на ключ, ізолювавши таким чином приватну власність і всіх в ній перебуваючих від білого світу. Можливо така його поведінка пояснюється буквальним тлумаченням частини 5 статті 41 Конституції: «Право приватної власності є непорушним». Але якою такою правосвідомістю керуюються Голова суду Александрова Марія Ананіївна, розпорядившись про брутальне беззаконня. Чи не тією, що її продемонстрував на всю Україну сумнозвісний її колега з сусідньої області, прізвище якого і згадувати недоречно. Тут хочеться цитувати і цитувати чисельні положення і статті, норми і гарантії, що їх встановлює все наше розмаїте законодавство стосовно непорушності права власності та недопустимості використання власності на шкоду правам, свободам і гідності громадян.

Але ми не станемо цього робити хоча б тому, що все це немає жодного сенсу і ті, хто розпочали це правове мракобісся власне на це і розраховують, маючи чималий досвід «казуїстичного крутійства». Відкиньмо апеляції до закону і поставмо одне єдине запитання Феміді: Хто (Алексадрова, Голова Вищого адміністративного суду Пасенюк О.М. чи може сам Онопенко В.В.) відповість за все, що (не дай Боже!) може статися з літньою власницею будинку Семенюк М.А., 1930 р.н., до того ж інвалідом війни в зв’язку з неможливістю в разі потреби надати їй термінову медичну допомогу? Як і за те, що вона вже фактично повністю позбавлена права на свободу?

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: