Публікація

Закінчилася Міжнародна школа з прав людини

Сьогодні закінчилася Міжнародна школа з прав людини, що була організована Харківською правозахисною групою.

Школа проходила з 4 по 7 грудня в місті Харкові і в ній взяло участь понад 30 чоловік з більшості регіонів України. Ця школа відбувається вже не перший рік, але особливістю цього року став її міжнародний статус. Зокрема, для участі були запрошені учасники з правозахисних організацій Росії.

В програмі школи були розглянуто такі важливі питання, як „концепції прав людини”, „що таке захист прав людини?”, міжнародні механізми захисту прав людини, а також фінансування правозахисних організацій та питання внутрішнього менеджменту в організаціях. Всеволод Речицький прочитав лекції „Конституція в сучасному контексті” та „Відкритість інформації як універсальна вимога”. Людмила Клочко провела тренінг по діяльності громадських приймалень. Також була проведена презентація Ради українських правозахисних організацій.

Окрім того під час школи проходили обговорення в групах по темах „Право захист та політика”, „Правозахисні організації та влада: чи можлива співпраця?”, „Співпраця правозахисних організацій”, „Організація спільних акцій та кампаній”, „Право захист та ЗМІ”.

Такі школи є прекрасною нагодою не тільки підвищити власний професійний рівень, але й познайомитися з правозахисниками з інших регіонів та можливість налагодити співпрацю.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: