Публікація

Закарпаття продовжує знайомитися з правами людини

З 11 січня у фойє Перечинського будинку культури і гімназії розміщена мандрівна освітня виставка “Кожен має право знати свої права”

За цей період з виставкою ознайомилась чимала кількість відвідувачів. Серед них не тільки учнівська молодь, але й молоді батьки, працівники культосвітніх установ району інші відвідувачі гімназії та будинку культури. Цікаві екскурсії по даній виставці проводять підготовлені екскурсоводи – учні Перечинської гімназії.

16441515_1299703760095363_787889319_n (1)

25 січня відвідувачами освітньої  виставки “Кожен має право знати свої права” стали 18 бібліотекарів та завідуючих сільськими клубами Перечинського району. Екскурсію проводили учні. Бібліотекарі були приємно вражені і висловили думку, що ця і подібні виставки повинні побувати в невеликих населених пунктах, так як там не вистачає сучасних візуальних засобів , які в доступній формі доносять інформацію про права людини.

30 січня під час роботи виставки були проведені тематичні уроки. Учнівська молодь мала змогу заглибитись в історію становлення прав людини.

16443267_1299703773428695_1474352070_n

За планом, з 6 по 10 лютого мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» побуває й у інших населених пунктах Перечинського району Закарпатської області.

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ MART за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано в рамках ініціатив, які впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини: проекту «Права людини понад усе» за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади та програми Агентства США з міжнародно розвитку (USAID) «Права людини в дії», в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: