Публікація

Закарпатські військові домовились про співпрацю з юристами УГСПЛ

Відповідний Меморандум про партнерство і консолідацію спільних зусиль в Ужгороді підписали тимчасовий виконувач обов’язків військкома обласного військового комісаріату Петро Марко та голова громадської організації «Закарпатська громада» Борис Кондратюк.

Документ передбачає об’єднання зусиль військового комісаріату та волонтерів у підвищенні правової обізнаності військовослужбовців та їхніх родин. Закарпатським військовослужбовцям та членам їхніх сімей при зверненні до військового комісаріату тепер гарантуватимуть правову підтримку, представництво інтересів у судах, інших державних органах за сприяння “Закарпатської громади”.

«Наші військові доволі часто потребують підтримки фахових юристів: чи то при оформленні пільг, чи при подачі документів у різні держслужби, чи при відстоюванні своїх інтересів у суді», – каже полковник Петро Марко. «Військовий комісаріат при всьому бажанні не в змозі надавати таку підтримку тільки своїми силами. Звичайно, військовослужбовці та працівники надають роз’яснення в межах своїх повноважень, проте цього не завжди достатньо. Тепер можна сподіватись на надійнішу підтримку».

IMG_20160727_150837

Варто зазначити, що військовий комісаріат взяв на себе обов’язок сприяти  висвітленню інформації щодо діяльності  УГСПЛ та ГО «Закарпатська Громада». В свою чергу правозахисники сприятимуть у надані правової допомоги військовим.

«Захисники України теж потребують допомоги. І саме фахову правову та безоплатну допомогу військові можуть отримати в нашій організації на базі якої працює Українська Гельсінська Спілка з прав людини в м. Ужгород»,  – зазначив  юрист УГСПЛ, Юрій Опаленик.

Нагадуємо адресу  громадської приймальні Української Гельсінської Спілки з прав людини  в м. Ужгород: площа Кирила і Мефодія, 1, кабінет 52 (5-й поверх ).

Для того, щоб потрапити на консультацію до юриста, можна зателефонувати або відвідати приймальню особисто в робочі дні, здійснивши обов’язковий попередній запис за номером телефону 066 585 14 75.

Звернутися можна також надіславши своє повідомлення  на електрону пошту [email protected].

Мережа громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини здійснює свою діяльність за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма «Права людини понад усе» (Human Rights First).

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: