Публікація

Представники закарпатської приймальні УГСПЛ розповіли у Словаччині про Революцію гідності

Дискусія відбулась у рамках міжнаціонального діалогу “Жива Україна”, що стартував у країнах Вишеградської групи

До третьої річниці найбільших зрушень в свідомості української нації, члени “Закарпатської громади” та “Словацько-українського центру партнерства” провели в бібліотеці Пряшівського університету (Словаччина) дискусію на тему: “Революція Гідності та її геополітичний аспект”.

Символічно, що саме філософський факультет став співорганізатором заходу, адже пов’язані з революційними процесами питання, перш за все є світоглядними. Безумовно, Революція Гідності досі триває, але вже про перші підсумки українських та світових зрушень, ми можемо говорити. Окрім того, студентам, які вивчають україністику та східноєвропейські студії, просто необхідно знати й розуміти явища, які зараз відбуваються у цьому просторі.

1

2

Звісно, це не була академічна дискусія, радше розповідь людей, які також брали участь в цих переломних подіях і намагались донести не тільки факти, але й свою точку зору про незавершеність революції.

Прикро визнавати, але російська пропаганда виявилась достатньо успішною на теренах Європи і щоб зламати негативні стереотипи, які нав’язують про Україну, потрібно якнайбільше спілкуватися та доносити свою позицію. Власне, зустріч в рамках спільного проекту є першою ластівкою в початку великого обговорення про роль “Революції Гідності” на теренах України та світу. Подібні заходи й надалі проводитимуться в країнах Вишеградської четвірки і ми обов’язково вас про них інформуватимемо.

3

6

Довідка: “Закарпатська громада” – правозахисна організація, на базі якої з січня 2016 року діє громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини в Закарпатській області.

Захід пройшов в рамках реалізації міжнаціонального діалогу “Жива Україна”. Ініціаторами проекту є “Словацько-український центр партнерства” та ГО “Закарпатська громада”. Серед пріоритетних тем:  права людини, розвиток  демократії, підтримка української нацменшини в постсоціалістичних країнах, допомога  постраждалим та жертвам  гуманітарної кризи в  Україні.

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: