Публікація

За зверненням УГСПЛ суд звільнив важко хвору жінку від арешту через закінчення законного строку покарання

За зверненням адвокатки громадської юридичної приймальні УГСПЛ в Одесі Юлії Лісової суд звільнив одеситку від арешту через закінчення законного строку покарання.

У січні 2019 року до приймальні УГСПЛ в м. Одеса на базі Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” звернувся громадянин, цивільну дружину якого у 2016 році було засуджено до покарання у вигляді арешту строком 4 місяці, але направлено до відбування покарання лише у січні 2019 року. Засуджена жінка хворіє на тяжкі хвороби, які ускладнюють її лікування і життя у цілому в умовах позбавлення свободи.

Юлія Лісова (УГСПЛ)

Юристка громадської приймальні УГСПЛ, адвокатка Юлія Лісова, вивчивши матеріали справи, встановила, що строк виконання вироку минув ще у 2018 році, і оскільки жінка не вчиняла дій, направлених на уникнення покарання, вона підлягає звільненню. Після декількох судових засідань з розгляду клопотання про звільнення суд погодився з Юлією Лісовою про те, що з вини правоохоронних органів вирок не був виконаний вчасно, і, відповідно, жінка підлягає звільненню.

Громадська приймальня УГСПЛ у місті Одеса працює в рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини “Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз” за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

В рамках проекту особам, які живуть з ВІЛ/СНІД, представникам ключових спільнот ЛЖВ та особам, хворим на туберкульоз, надається безкоштовна правова допомога. Звернутися до приймальні можна за телефоном або на особистому прийомі за попереднім записом за номером телефону: 0505560575.

Джерело cvd.od.ua

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: