Публікація

Юристи УГСПЛ взяли участь у заході, присвяченому Всесвітньому гуманітарному дню, проведеному NRC

17 серпня 2018 юристи громадських приймалень УГСПЛ з міст Слов’янськ, Краматорськ, Запоріжжя прийняли участь в організованому NRC заході, присвяченому Всесвітньому Гуманітарному Дню, що відбувся у м. Святогірську Донецької області.

На заході було презентовано результати Відкритої Олімпіади з правознавства за темою «Правовий статус внутрішньо переміщених осіб та міжнародні стандарти захисту прав людини», проведеної Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) спільно з Луганським державним університетом внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка 22 травня 2018 року. Олімпіада проводилась шляхом вирішення вправ (тестів) у сфері конституційно-правових засад громадянства України, міжнародних стандартів захисту прав людини, поняття та видів конституційних прав і свобод та обов’язків, забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України, забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, правового статусу біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту.

У заході взяли участь близько 100 учасників. За результатами розумового змагання перше місце посів Данило Дашевський, учень середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ степенів №6 м. Сєвєродонецька (47,35 балів). Друге місце дісталося Богдану Гавелко, учню Миколаївського юридичного ліцею (46,37 балів). І на третю сходинку з результатом в 45,07 балів піднялася Поліна Жайворонюк, учень  Миколаївської Середньої загальноосвітньої школи №1 імені Олега Ольжича.

Друга частина заходу була присвячена дискусії щодо найбільш гострих правових питань, що виникли внаслідок конфлікту на Сході України, у форматі World Café, в якій прийняли участь  як представники неурядових організацій, так і представники органів державної влади. Було обговорено проблеми, з якими стикаються ВПО та постраждале від конфлікту населення, під час  отримання цивільної документації, реалізації прав на житло, землю та власність, а також питання доступу до послуг, включаючи соціальне та пенсійне забезпечення. В результаті дискусії було вироблено пропозиції щодо можливих шляхів вирішення зазначених проблем.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: