Публікація

Юристи УГСПЛ примусили Platinum Bank через суд повернути валютний депозит вкладниці

Пані Наталя (ім’я змінено), мешканка Маріуполя, зберігала свої заощадження у Platinum Bank. Коли жінка прийшла до банку, щоб забрати свої кошти — працівники установи спілкувались з нею у дуже грубій формі та відмовились повернути кошти у валюті — натомість запропонували виплатити у гривні по заниженому курсу або продовжити строк депозитного договору.

Пані Наталя вирішила відкрити в банку депозитний рахунок та покласти на нього кошти у іноземній валюті. Стримати заявлені обіцянки банк не зміг — з січня 2017 року установу визнано збитковою, наразі банк перебуває на стадії ліквідації.

Коли жінка звернулась до співробітників банку, щоб забрати свій внесок, то почула відмову у досить неввічливій формі. На таке нахабство банку пані Наталя знайшла гідну відповідь —  звернулась за консультацією до Маріупольської приймальні УГСПЛ. Юристи приймальні підготували скарги до Управління банку та до Національного банку України.

Не дочекавшись відповіді від посадових осіб Управління банку та Національного банку, пані Наталя звернулася до суду для захисту прав споживачів та повернення грошових коштів. Не обійшлось і без судового засідання. Судове засідання було затягнуто на два місяця. Через два місяця банк виплатив усю суму депозиту, не чекаючи на рішення суду.

Підготувала Тетяна Гончарук

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: