Публікація

Юлія Лісова (УГСПЛ): «Негативний імідж поліції необхідно долати спільними зусиллями як самої поліції, так і громадянського суспільства»

19-го грудня 2019 року в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Грушевського відбувся «Перший форум інновацій роботи поліції з громадою». Юристка громадської приймальні УГСПЛ в Одесі Юлія Лісова виступила на Форумі з доповіддю про досвід представництва інтересів вразливих груп населення в поліції.

Форум проводився Одеською обласною організацією Комітету виборців України спільно з органами поліції та Одеською обласною бібліотекою Грушевського з метою привернення уваги до проблем безпеки в громаді та обговорення інноваційних інструментів взаємодії поліції з громадою, які посилюють безпеку мешканців та підвищують довіру до поліції.

Юлія Лісова (УГСПЛ): «Сьогодні на “Першому форумі інновацій роботи поліції з громадою” розповідала про досвід представництва інтересів вразливих груп населення в поліції. В рамках роботи приймальні Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ, надаючи правову допомогу особам, які живуть з ВІЛ/СНІД, або мають туберкульоз, а також, захищаючи права ромів, неодноразово спостерігала небажання клієнтів звертатись до поліції по допомогу. Це небажання часто викликано, нажаль, попереднім негативним досвідом спілкування з правоохоронними органами. І цей негативний імідж необхідно долати спільними зусиллями поліції і громадянського суспільства».

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: