Публікація

Якщо ви не хочете, аби у вас вкрали мобільний – не купуйте

Міліція дійшла до того, що публічно зізнається у власній некомпетентності. Як же інакше можна сприймати звернення правоохоронців Київської області до громадян з проханням не купувати дорогі мобільні телефони, через те, що їх часто крадуть? Наступним кроком, мабуть, стане прохання не купувати дорогі автомобілі, чи не залишати цінних речей в квартирах.

Замість того, аби підвищувати ефективність розкриття так званих «телефонних злочинів», міліція вирішила провести унікальну профілактику. Просити громадян дорогих телефонів не купувати . Я б на місці міліціянтів, взагалі запропонувала б не купувати ніяких телефонів. Адже якщо немає телефону – його не можна вкрасти. Статистика б вирівнялась у приємну для правоохоронців сторону.

А може причина, через яку представники міліції так не хочуть, щоб громадяни купували дорогі мобільні телефони зовсім в іншому? Адже якщо телефон, який вкрали, коштує менше 700 грн. – це не є злочином, за який передбачено кримінальне покарання. Такий злочин статистику не псує. А от якщо телефон дорожчий – тут вже треба заповнювати різні бланки, шукати злочинця, намагатися притягнути його до відповідальності. А це вже зайвий клопіт.

А поки що, київська міліція гордо розповідає, що 70% кишенькових крадіжок становлять мобільні телефони, а відсоток розкриття таких злочинів – 15-20%.

То що ж робити, якщо у вас вкрали телефон?
Перший крок – написати заяву в міліцію! В заяві обов’язково попросіть правоохоронців написати запит до мобільного оператора, послугами якого ви користувалися.

Другий крок – допоможіть міліціянтам скласти цей запит. Адже не всі вони знають про те, що в ньому має бути вказано. Отже в запиті мають бути зазначені такі питання:
– де відбулося використання мобільного телефону?
– на які номери відбувалися дзвінки
– іншу необхідну інформацію для проведення слідчо-інформаційних дій

Приєднуюсь до побажання київської міліції стосовно того, аби про крадіжку мобільного повідомляли не через день чи два, а по можливості швидше, при наявності ж документів на цей телефон, шанси збільшуються набагато.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: