Публікація

Як звернутись до Європейського суду, якщо ваша домівка була пошкоджена в зоні АТО? Оновлена інструкція від УГСПЛ

У зв’язку з резонансом навколо справи в Слов’янську, юристи УГСПЛ вдосконалили інструкцію.

Завтра в інформаційному агентстві «Главком» відбудеться прес-конференція, темою якої буде нашуміла справа щодо компенсацією державою матеріальних збитків за зруйноване житло в Слов’янську. Представники Української Гельсінської спілки з прав людини, а також представник потерпілої сторони докладно розкажуть про деталі цієї стратегічної справи, яка є прецедентом до застосування в інших подібних справах надалі.

На сайті Центру стратегічних справ УГСПЛ опублікували нову версію інструкції щодо захисту в ЄСПЛ права власності та права на повагу до житла, порушених під час подій в зоні АТО. Зміни відбулись у пункті 2. Дії заявника до подачі заяви, а саме підпункті – ‘‘Доступні національні заходи правового захисту“. Зокрема, змінився зміст прикладу правової заяви. Вона значно розширила свою нормативно-правову базу.

Нагадаємо, що в докладній інструкції, складеній юристами Центру стратегічних справ, в докладній інструкції прописані рекомендовані дії позивача до та під час подання заяви до суду. В тексті також додаються приклади типових заяв, як до ЄСПЛ, так і до правоохоронних органів.

Докладніше ознайомитись з інструкцією можна на сайті Центру Стратегічних Справ.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: