Публікація

Як реагувати на порушення прав ув’язнених: другий тренінг для аналітиків пенітенціарної системи

Відбувся тренінг для аналітиків Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) на тему «Підготовка позиції України щодо можливих порушень прав ув’язнених в період збройного конфлікту». Цей другий подібний захід, який мав на меті посилити знання та навички учасників у комунікації з ЄСПЛ в умовах збройного конфлікту. 

Тренінг для аналітиків ДКВС

Тренінг провів керівник Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини Михайло Тарахкало.

Захід відбувся в рамках укладеного меморандуму про співпрацю між Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Державною кримінально-виконавчою службою та Академією Державної пенітенціарної служби України.

Учасники тренінгу вивчили тенденції рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти України, а також обговорили практичні шляхи вирішення виявлених проблем. Аналітики ДКВС змогли дізнатися більше про те, як правильно оформлювати матеріали за запитами щодо скарг у ЄСПЛ та як надавати відповіді на адвокатські запити.

Тренінг для аналітиків ДКВС

Зокрема вони змогли розібрати наступні питання:

  • Аналіз рішень ЄСПЛ: Учасники тренінгу дослідили тенденції однотипних рішень ЄСПЛ щодо України, що стосуються прав ув’язнених.
  • Розуміння рішень ЄСПЛ: Тренінг розкрив основи прийняття рішень ЄСПЛ та методи їх аналізу, даючи учасникам чітке розуміння юридичних нюансів.
  • Процедура подання скарг: Учасники ознайомились з деталями процесу подання скарг до ЄСПЛ, починаючи від подання заявки до прийняття остаточного рішення.
  • Вплив законодавчих ініціатив: Учасники обговорили нові законодавчі ініціативи та їх вплив на пенітенціарну систему, з акцентом на вдосконалення захисту прав в’язнів.
Тренінг для аналітиків ДКВС

«Навчання позитивно сприяло розширенню правової компетентності щодо роботи ЄСПЛ та порядку підготовки позиції установи і держави при розгляді скарг на порушення прав ув’язнених», — зазначив один з учасників по завершенню тренінга.

Тренінг «Підготовка позиції України щодо можливих порушень прав ув’язнених в період збройного конфлікту» є частиною програми, спрямованої на підвищення кваліфікації працівників пенітенціарної служби та розвиток компетенцій, що пов’язані з реагуванням на виклики, спричинені агресією Росії в Україні.

Тренінг для аналітиків ДКВС

Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram — УГСПЛ пише | Telegram з анонсами подій Twitter Youtube | Viber


Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 9 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: