Публікація

Як підтримати реформу децентралізації та не забути про людиноцентричність як призначення влади?

Українська Гельсінська спілка з прав людини вважає можливим поєднати ці дві цілі. Інструментом, який має у цьому допомогти є системне оцінювання зусиль оновленого місцевого самоврядування щодо реалізації прав людини.

Детальний спосіб моніторингу, який пілотувався у 2016 році, має посилитись новим інструментом, що отримав назву “Місцевий індекс прав людини”. Він буде простішим, але при цьому системним; таким, що поширює кращі практики та долає гірші, але при цьому придатним до об’єктивного рейтингу зусиль місцевої влади у забезпеченні прав людини.

16819325_1836363036621226_8639557186607657391_o

Впродовж 19-21 лютого 2017 року в Освітньому домі прав людини команда експертів громадського правозахисту, представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та органів місцевого самоврядування виокремлювали базові права людини, значимі для територіальних громад, також визначали способи їх групування й об’єктивного вимірювання.

7

Новий Місцевий індекс прав людини буде представлений суспільству незабаром. Наразі УГСПЛ запрошує зацікавлені організації долучитись до цієї важливої розробки і обіцяє якісний результат.

8

Завантажити презентацію

Тренінг-робоча зустріч  з розробки моніторингу є заходом Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»  та проводиться в рамках проекту  проекту «Права людини понад усе», який впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: