Публікація

Як оформити електронне звернення до держорганів. Інструкція юристів УГСПЛ

Юристи мережі громадських приймалень УГСПЛ підготували інструкцію щодо оформлення електронних звернень громадян України до держорганів.

Відповідно до Закону України від 02.10.1996 року № 393/96- ВР «Про звернення громадян», громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов’язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

 

 

 

Інструкція юристів УГСПЛ в форматі PDF знаходиться за посиланням

 

Цей матеріал підготовлений Українською Гельсінською спілкою з прав людини за підтримки Фундації Чарльза Стюарта Мотта (https://www.mott.org). Представлені тут погляди та інтерпретації не обов’язково відображають погляди Фундації; відповідальність за вміст несуть виключно автори та УГСПЛ.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: