Публікація

Як і де отримати АРТ та ЗПТ в умовах війни в Україні?

АНТИРЕТРОВІРУСНА ТЕРАПІЯ

Як отримати АРТ, якщо я:

– залишився(-лась) в місті, де раніше отримував(-ла) АРТ

Ви можете отримувати терапію у тому ж самому порядку, в якому робили це до початку війни

– виїхав(-ла) до іншого міста в межах України

Вам необхідно звернутись до кабінету довіри або центру СНІДу за місцем тимчасового перебування. Там ви зможете стати на облік і продовжити отримання АРТ за раніше призначеною схемою

– виїхав(-ла) за кордон

Для того, щоб отримати АРТ, необхідно звернутись до однієї з клінік, згідно із переліком нижче:

https://www.eceenetwork.com/patients

Відсутність медичної документації не стане вам на заваді – з Вашого дозволу клініки можуть звернутись із запитом до уповноважених українських органів.

У випадку виявлення відсутності тих чи інших ліків на місцях в межах території України, необхідно звернутись до контакт-центру МОЗ 0800-60-20-19

Пам’ятайте! Пропуск прийму препаратів може призвести до негативних наслідків для Вашого здоров’я та пригнічення імунітету, який такий важливий сьогодні, а воєнні дії можуть стати перепоною для вільного доступу до ліків. Тому просимо завчасно, до закінчення попередньої порції ліків, звертатись до відповідних закладів охорони здоров’я для отримання наступної порції.

 

ЗАМІСНА ПІДТРИМУВАЛЬНА ТЕРАПІЯ

Як отримати ЗПТ, якщо я:

– лишився(лась) у своєму місті

Ви можете отримувати ЗПТ у той самий спосіб, у який робили це до початку воєнних дій

– виїхав(-ла) зі свого постійного місця проживання

Вам слід звернутись до одного з центів надання ЗПТ (сайтів) і стати на облік у ньому. Мапа центрів за посиланням: https://zpt.org.ua/ru/map

Просимо Вас попередньо уточнювати інформацію щодо годин роботи центрів, адже у воєнні часи ситуація може змінюватись чи не щодня.

 

Окремо зауважимо, що відповідно до листа МОЗ України від 25.02.2022, закладам охорони здоров’я (ЗОЗ) рекомендовано розглянути можливість організації стаціонарного лікування в домашніх умовах з видачею необхідних препаратів із розрахунку на 15 діб для прийому поза межами ЗОЗ. Також ЗОЗ рекомендовано забезпечити безперервність приймання ЗПТ особами, які вимушено покинули території через проведення бойових дій, у разі звернення таких осіб до ЗОЗ в інших регіонах.

Ми не рекомендуємо вивозити препарати ЗПТ за межі України, оскільки кожна окрема країна має індивідуальні правила і вимоги щодо таких препаратів.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: