Публікація

Винних у викраденні людей міліціонерів досі не покарано

Минуло вже більше року відтоді, як міліціонери Одещини викрали трьох українців та незаконно перевезли їх до невизнаної республіки Придністров’я.

Правоохоронці передали громадян України закордонним колегам, самостійно визнавши їх винними у ряді злочинів (як виявилось пізніше, жодних злочинів ті не вчиняли).

Викрадених українців катували, вимагаючи зізнатися у протизаконних діях, які вони не вчиняли. В СІЗО  Григоріополя чоловіки провели майже рік. Зрештою постраждалим вдалося повернути додому. Та жахи, через які їм довелося пройти залишаться з ними в спогадах на все життя.

Винних же міліціонерів досі не покарано, не дивлячись на те, що Міністерство внутрішніх справ визнало факт порушення з боку своїх працівників. До них було застосовано дисциплінарне стягнення, а матеріали передані до прокуратури.

Прокуратура порушила проти міліціонерів-викрадачів кримінальну справу. Постанову про це вони спробували оскаржити в суді. Проте суд першої інстанції відмовив у задоволенні їхнього клопотання. Міліціонери звернулися до апеляційного суду. Розгляд справи триває.

На сьогоднішній день колишні ув’язнені Григоріополя навіть не мають статусу потерпілих, і не отримали жодної компенсації за те, що постраждали від дій представників держави.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: