Публікація

Вимагаємо Римський Статут!

Українська Гельсінська Спілка з прав людини приєдналась до участі у акції Євромайдан-SOS щодо ратифікації Римського статуту. Ми поширюємо оригінальне повідомлення, підтримуючи нагальність його змісту.

 

Текст повідомлення:

Рівно два роки тому мали місце сумні події повторення яких ми не хочемо. Влада наважилась стріляти в протестувальників. Минув час і вже нинішня влада показує свою неспроможність здійснити ефективне розслідування та притягнути винних за вчинення цих тяжких злочинів до відповідальності.

 

Україна досі не ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду. Більше, напередодні річниці подій парламент приймає в першому читанні зміни до Конституції України, які відтерміновують ратифікацію ще на довгих три роки. Фактично в умовах війни та окупації частини території Україна перекриває собі шлях до міжнародного правосуддя за найтяжчі злочини, які мали місце та продовжують вчинятися на її територіях.

 

В ці дні ми поширюємо фото з тривожних подій Майдану, цитуючи Римський статут та з закликом до народних депутатів та президента невідкладно ратифікувати документ, щоб повністю визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

 

“Ніколи знову!” – вважаємо, що приєднання до цього Суду встановить запобіжник до вчинення подібних злочинів в майбутньому. Кожен може взяти участь в акції розмістивши на своїх сторінках в соціальних мережах запропоновані нами фото з хештегом #ВимагаюРимськийСтатут.

 

 

2712728816_1092536580791257_10094392596901236_n

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: