Публікація

Володимира Балуха засудили до трьох років і семи місяців позбавлення волі

За інформацією Кримської правозахисної групи, сьогодні, 16 січня 2018 року, «суддя» «Роздольненського районного суду» Олена Тедеєва винесла вирок українському активісту Володимиру Балуху  –  3 роки та 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

2595C189-E7EE-4167-978B-493F477FBD1F_w1597_n_r1_s

Прямо у залі «суду» активіста взяли під варту та вивели. Балуха обвинуватили у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухових пристроїв, що були нібито знайдені у нього вдома. Своєї вини Балух не визнав. При повторному розгляді справи «суддя» вдруге проігнорували докази невинуватості українця, а також факти фальсифікації доказів проти нього. Справу була перенесена на повторний розгляд після вироку в серпні 2017 року під час апеляційної скарги.

«Прокурори» ігнорували докази захисту активіста, в яких йшлося, що у «суді» не було опитано більшості свідків обвинувачення, а докази під час обшуку були отримані із численними порушеннями законодавства.

ФСБ затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Після майже року тримання в СІЗО, 1 грудня 2017 року, «суд» замінив йому запобіжний на домашній арешт строком на два місяці.

Українська Гельсінська спілка з прав людини спільно з низкою українських правозахисних організацій заявляла, що грубі порушення фундаментальних прав людини та процесуальних норм де-факто діючого в окупованому Криму російського законодавства, а також необґрунтовані рішення щодо продовження строку тримання під вартою свідчать про фабрикацію справу проти Володимира Балуха за політичними мотивами. Чоловік відмовлявся знімати зі свого будинку в Криму український прапор, а також встановив на ньому табличку «вулиця Героїв Небесної сотні».

Фото – «Copyright © 2018 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: