Публікація

Власникам землі – гідний захист майнових прав

В місті Мена Чернігівської області 26 грудня 2003 року відбулися громадські слухання на тему „Захист майнових прав власників земельних паїв Чернігівської області”.

Громадські слухання були організовані Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Менською районною державною адміністрацією за підтримки проекту “Мережа громадянської дії в Україні” Інституту Сталих Спільнот (ISC/UCAN) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

На громадських слуханнях були присутні власники паїв, керівники сільгосппідприємств та представники державних установ з районів області. Під час запеклої дискусії були обговоренні питання щодо стану реформування земельних відносин в Україні, а також шляхи та можливості захисту прав пересічного власника земельного паю. Окремо були обговорені можливості самоорганізації власників землі з метою колективного захисту власних майнових прав на землю.

Всі виступаючі погодилися з тим, що земельні питання є одними з найбільш важливих у житті українського суспільства та вимагають великої уваги, як з боку держави, так і з боку суспільства загалом. Багато виступаючих наголосило на тому, що на сьогоднішній день абсолютна більшість власників землі сільськогосподарського призначення дуже пасивно відносяться до своїх майнових прав, навіть, часто не розуміючи ту можливість, яку вони одержали завдяки земельній реформі.

Завдяки участі у громадських слуханнях представника Чернігівського обласного головного управління земельних ресурсів Ігоря Пузана та юристів, всі бажаючі отримали змістовні відповіді на питання щодо обігу землі.

Даний захід було проведено в рамках проекту „Просування та захист майнових прав власників земельних паїв Чернігівської області”. Метою проекту є сприяння розвитку та зміцненню інститутів громадянського суспільства у регіонах Чернігівської області у питаннях ходу аграрної реформи з метою захисту прав власників земельних паїв (часток) та сприяння активізації цієї групи громадян для підвищення їх ролі у прийнятті рішень органами держаної влади та впливу на правове середовище в Україні.

В рамках цього ж проекту 25-26 грудня 2003 року у місті Чернігові відбувся семінар-тренінг для державних службовців з регіонів області стосовно технологій PR на якому також були присутні журналісти районних ЗМІ.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: