Публікація

Юристи громадської приймальні УГСПЛ здійснюють виїзні консультації для учасників АТО у віддалених районах

Жителі селищ часто звертаються до приймальні Української Гельсінської спілки у Черкаській області за телефоном.

Мешканці сіл Верхнячка та Цибулів, Христинівського та Монастарищинського районів відповідно, повідомляють, що на місцях їхні проблеми не вирішуються. Судячи зі слів людей, розгляду питань, які їх хвилюють, чекати не доводиться, а добиратись до обласного центру з найвіддаленіших районів — дуже накладно. Юрист і координатор приймальні Тарас Щербатюк здійснив цільові поїздки до Верхнячки та Цибульова.

Люди, чиї права було порушено, схвально і з надією сприйняли відкриття приймальні Української Гельсінської спілки. Під час зустрічі з її представником вони наводили факти ігнорування їх прав і просили допомогти вирішити нагальні питання цивільно-правового характеру. Зокрема, у Верхнячці звільнені в запас учасники АТО місяцями добиваються виділення їм, згідно Закону, земельних наділів.

У Цибульові місцева влада вимагає від батьків-учасників АТО завідомо завищену плату на утримання і харчування їх дітей, а також не надає публічної інформації та порушує їхні трудові права. Усі наболілі питання, з якими жителі селищ звернулися до Тараса Щербатюка, були прийняті до уваги. Юрист надав необхідні консультації, а найбільш складні з них —  взяв під безпосередній контроль з подальшим наданням кваліфікованої юридичної допомоги.

Слід зазначити, що такі виїзні прийоми громадян координаторами приймальні здійснюються систематично, згідно розробленого графіку по населених пунктах. Інформація про це заздалегідь поширюється в місцевих ЗМІ.

Підготувала Тетяна Гончарук

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: