Публікація

Вітаємо кримськотатарський народ зі сторіччям першого Курултаю!

Сто років тому, у грудні 1917 року, в Криму відбувся перший Курултай кримськотатарського народу – історичне національне зібрання. Саме тоді були вперше затверджені кримськотатарський прапор, герб у вигляді тамги кримських ханів та національний гімн.

Прапор кримських татар

Наступний Курултай відбувся аж у 1991 році, після повернення кримських татар на Батьківщину з часів депортації 1944 року. Російська окупація Кримського півострову в 2014 році знову, як і в радянські часи, зробила неможливим роботу Курултаю в Криму через заборону окупаційною владою діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, чиї повноваження релюгує Курултай. Сьогодні Російська Федерація здійснює репресивну політику щодо кримськотатарського населення на півострові, яка, по суті, є продовженням сталінських традицій.

У цей непростий для України час протистояння агресії з боку Російської Федерації, Українська Гельсінська спілка з прав людини вітає кримськотатарський народ з визначною історичною подією, висловлює свою солідарність та підтримку в захисті прав людини та фундаментальних свобод в Криму. Юристи УГСПЛ надавали та будуть надавати правову допомогу мешканцям Криму та переселенцям з півострову, які є жертвами грубих порушень прав людини та воєнних злочинів.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: