Публікація

Відкритий лист з приводу ситуації в Білорусі Гельсінського Фонду з прав людини (Польща)

Гельсінський Фонд з Прав Людини (Варшава, Польща) висловлює рішучий протест у зв’язку з масовими порушеннями владою прав людини під час президентських виборів в Республіці Білорусь та після них.

Ми щиро засуджуємо побиття та жорстоке придушення демонстрації 19 грудня та повсюдні арешти представників опозиції, громадських організацій, громадських активістів і просто мирних громадян.

Ми обурені обшуками в правозахисному центрі «Весна» та в інших організаціях, а також в квартирах представників опозиційного руху.

Як не прикро, але ми змушені констатувати, що тиск білоруської влади на опозицію під час виборів та після них, активне використання адміністративного ресурсу, блокування доступу до інтернет-порталів та незалежних ЗМІ, масові затримання не тільки учасників акції протесту проти фальсифікації виборів 19 грудня, але й затримання до офіційного дня виборів і вночі, демонструють, що Білорусь залишається недемократичною та неправовою державою, в якій в черговий раз не відбулися вільні та справедливі вибори.

 

Ми закликаємо владу Білорусі до негайного розслідування всіх випадків необґрунтованого, неадекватного застосування сили з боку представників правоохоронних органів, опублікування інформації про всіх затриманих з зазначенням причин затримання і місця знаходження всіх заарештованих – в тому числі кандидатів в президенти і негайному звільненні людей, які неправомірно позбавлені свободи.

 

Ми закликаємо міжнародне співтовариствіо звернути увагу на ситуацію в Білорусі та закликати білоруську владу до дотримання стандартів прав людини і звільнення всіх затриманих

Данута Пшивара,

Голова ГФПЛ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: