Публікація

Відкритий лист європарламентарів на підтримку Руслана Коцаби

В грудні минулого року ряд депутатів Європарламенту оприлюднив публічне звернення на підтримку ув’язненого українського журналіста.

У своєму листі представники Євросоюзу закликають українську владу звільнити Коцабу з під арешту. Вже рік він перебуває в Івано-Франківському слідчому ізоляторі, звинувачений у підготовці матеріалів провокативного характеру для російскього телебачення щодо дій українських військових на Сході України. Русланові Коцабі інкримінують порушення ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального Кодексу України. Відповідно до санкцій, передбачених статтями, йому загрожує позбавлення волі строком від п’яти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, що Amnesty International визнала українського журналіста в’язнем сумління, а представники УГСПЛ прокоментували його арешт, як «переслідування за політичними мотивами». Зокрема, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров зазначав, що Коцаба є «типовим політв’язнем», а його арешт є порушенням державою ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Із заявою депутатів Європарламенту можна ознайомитись нижче. Раніше УГСПЛ отримала листа від Руслана Коцаби, в якому він закликає поширювати дане повідомлення.

 

030001

030002

фото в заставці: Громадське радіо

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: