Публікація

Відео: на каналі Ukrlife пройшов телемарафон, присвячений реалізації Національної стратегії у сфері прав людини

Цього тижня відбувся телемарафон, присвячений двом рокам імплементації Національної стратегії  у сфері прав людини. Під час ефіру експерти характеризували різні сфери її реалізації.

Гості ефірів обговорювали досягнення та виклики, які ми маємо на кінець 2017 року.

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко розповів про те, як виконувалась Національна стратегія у сфері прав людини в 2017 році, а також про судочинство перехідного періоду в Україні. Крім того він дав кілька порад щодо того, як українському громадянину захистити свої права.

Керівник аналітичного напрямку УГСПЛ Олег Мартиненко розповів про складнощі реалізації Національної стратегії у сфері прав людини в Україні і необхідності залучення громадянського суспільства в процес реформування державного апарату та впровадження прав людини в повсякденному житті українців.

Аналітик УГСПЛ Богдан Мойса та координаторка моніторингу імплементації Національної стратегії у сфері прав людини Ксенія Семьоркіна у своєму інрозповіли про Національну стратегію та її виконання в Україні, а також про важливість дотримання прав людини під час проектування реформ в будь-якій сфері.

Аліна Павлюк, юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ, розказала про розслідування воєнних злочинів у рамках виконання Нацстратегії. Вони відзначила труднощі, які виникнуть у розслідуванні воєнних злочинів після вступу в силу судової реформи.

Юлія Тищенко, експертка Українського незалежного центру політичних досліджень, розповіла про мови освіти в Україні та про права національних меншин. Також вона заявила про необхідність створення дискусійного майданчику з протидії російської окупації Криму.

Експертки УГСПЛ Валентина Потапова та Олександра Козорог розповіли про труднощі навчання правам людини в Україні, державні програмах навчання школярів правам людини, участь та роль батьків у таких проектах, а також про відмінності між правами людини і правами громадянина України.

Представники Управління Верховного комісара ООН з прав біженців в Україні (УВКБ ООН) Юґ Біссо, старший радник з правових питань, і Олена Турчин, радник з питань довгострокових рішень, розповіли про становище біженців в Україні, відмінності між біженцями і внутрішньо переміщеними особами, правові аспекти отримання статусу біженців.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: