Публікація

Відбувся вебінар УГСПЛ на тему “Безпечна цифрова комунікація для активістів”

29 березня 2019 року в рамках проекту “Протидія радикалізму і популізму, захист прав ЛГБТКІ спільноти, організацій та ініціативних груп, що працюють в сфері захисту прав ЛГБТКІ і протидії дискримінації, засобами освітніх та адвокаційних заходів” УГСПЛ організувала вебінар на тему “Безпечна цифрова комунікація для активістів”.

На вебінарі були поставлені такі питання для обговорення:

  1. Смартфон чи кнопковий телефон?
  2. Як обирати безпечний месенджер?
  3. Чи існують безкоштовні VPN сервіси?

Учасниками вебінару були активісти правозахисних організацій і ініціативних груп, які працюють в сфері захисту прав ЛГБТКІ і протидії дискримінації.

Також на вебінарі були подані наступні Рекомендації:

  1. З точки зору безпеки бажано мати смартфон. Переваги: Можна захищати комунікації ДО сервіс-провайдера; Можна захищати комунікації МІЖ пристроями; Можна захищати пристрій (шифрування диску та SD-карти).
  2. З токи зору повного шифрування, зрозумілої моделі фінансування, аудіту безпеки даних та форми збереження даних (не зберігають нічого, окрім даних реєстрації) бажано користуватись месенджерами Signal, Wire.
  3. Серед персональних/робочих VPN сервісів бажано користуватись сервісами OpenVPN, Outline, AlgoVPN.

Вебінар проведено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: