Публікація

Відбувся п’ятий очний семінар у рамках навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів»

З 30 березня по 1 квітня відбувся п’ятий очний семінар у рамках навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів»

У семінарі взяли участь 26 адвокатів та суддів зі всієї України, що є учасниками навчального курсу, який впроваджується Українською гельсінською спілкою з прав людини.

Ціллю семінару було ознайомитися з практичними аспектами застосування знань, отриманих під час заочного навчання з теми Право на безперешкодне користування майном (стаття 1 протоколу першого ЄКПЛ).

1
Учасники семінару під час роботи

Під час семінару було розглянуто окремі аспекти Права на безперешкодне користування майном; відбулася презентація окремих стандартів прав людини, окрема сесія, присвячена міжнародному гуманітарному праву та його практичному застосуванню в контексті ситуацій на сході України та в Криму, а також веденню справ у Європейському суді з прав людини з боку держави. Також була приділена увага обговоренню фінального завдання та результатів його виконання.

2

Окрім того були визначені проблемні моменти, з якими зіштовхуються учасники під час роботи на курсі; закріплено отриманні знання через проведення дискусій і виконання практичних завдань.

Окремо була приділена увага роботі з кейсами, який стосувалися зони конфлікту та окупованих територій України. Також було дано зворотній зв’язок від експертів курсу щодо виконання завдань на онлайн-модулі, проведена робота з найбільш поширеними недоліками.

3
Спільне фото учасників семінару

Проведений очний семінар є частиною навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів», що впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав  людини. Загальною метою курсу є сприяння дотриманню та захисту прав і свобод людини в Україні, імплементації міжнародних стандартів прав людини в національну правову систему через посилення професійного потенціалу практикуючих судових юристів.

Цей захід став можливим завдяки проекту «Права людини в дії», який впроваджує Українська Гельсінська спілка з прав людини завдяки щедрій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: