Публікація

Відбувся освітній тренінг УГСПЛ для представників спільнот вразливих груп населення

5-го та 6-го серпня 2020 року відбувся освітній тренінг УГСПЛ «Методологія створення навчальних програм з громадянської освіти дорослих» для представників сервісних організацій та НУО зі сфери спільнот вразливих груп населення.

Мета цього тренінгу УГСПЛ – посилити компетенції представників сервісних організацій та НУО зі сфери спільнот вразливих груп населення щодо методів розробки  програм з громадянської освіти для дорослих на основі аналізу потреб, а також інструментів забезпечення якості освіти та оцінки результатів навчання в рамках освітніх програм.

Тренінг є частиною освітніх заходів УГСПЛ щодо «Підготовки тренерів по розробці та імплементації освітніх  програм для представників цільових спільнот». З метою розширення можливостей соціально вразливих груп в отриманні компетенцій для демократичної участі і рішення проблем пов’язаних з захистом прав людини через підвищення обізнаності представників локальних спільнот щодо розробки і практичної імплементації програм громадянської освіти.

Тренінг було підготовлено та проведено експертами УГСПЛ з освітнього напрямку:

Валентина Потапова  керівниця освітнього напрямку УГСПЛ, національна тренерка з громадянської освіти,  випускниця Curriculum globALE (CG), міжкультурної навчальної програми для кваліфікації викладачів;

Олександра Козорог  – експертка Всеукраїнської програми “Розуміємо права людини”, національна тренерка з громадянської освіти,  випускниця Curriculum globALE (CG), міжкультурної навчальної програми для кваліфікації викладачів.

 

В тренінгу взяли участь представники кількох знаних в Україні НУО: ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ»/  ГО «МО Підлітки України»\ БО «FREE ZONE»\БО «Легалайф-Україна»\БО “Позитивні жінки”\БО БФ «ВОЛНА»\БО “TBpeople Ukraine”\БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ».

ПІД ЧАС ТРЕНІНГУ учасники розглянули інструменти оцінювання освітніх потреб цільової аудиторії на яку будуть спрямовані навчальні програми з громадянської освіти. Вагомим результатам тренінгу стали проекти навчальних програм, метою яких є не тільки підвищення рівня компетенцій, а і сприяння формуванню середовища толерантного до вразливих груп. Тренінг є першим заходом «Підготовки тренерів по розробці та імплементації освітніх  програм для представників цільових спільнот», на якому учасники отримали завдання по розробці навчального заходу. В вересні 2020 запланована зустріч на якої, представники спільнот будуть презентувати навчальні програми та приймуть участь в майстер-класі від експертів-методистів по реалізації програм з громадянської освіти.

 

Олега Фіськова (БО “Легалайф-Україна”)

Олена Фіськова, головуюча правління БО «Легалайф-Україна»: «Ми долучилися до участі в цьому навчанні адже за останній рік наша організація загалом приділяє багато уваги освіті спільноти секс-працівників, і знання, які ми отримуємо на таких тренінгах, дають нам самим змогу розробляти цільові освітні програми для спільноти. У цьому напрямку ми маємо кілька завдань. По-перше, ми маємо покращити знання секс-працівників з діючого Законодавства, та навчити представників спільноти вести документування випадків порушень прав людини поліцейськими. По-друге, підвищити самооцінку та впевненість секс-працівників щодо реалізації своїх прав людини. Зараз ми отримали гарний досвід та чекаємо на наступний тренінг УГСПЛ в вересні».

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: