Публікація

Відбулася презентація Четвертого проміжного звіту Міжнародного комітету з розслідування катувань у Білорусі

22 червня 2021 року відбллася презентація Четвертого проміжного звіту Міжнародного комітету з розслідування катувань у Білорусі: умови утримування в місцях несвободи з серпня 2020 року по травень 2021 року.

Метою даного звіту є систематизація свідчень потерпілих від катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання в період серпень 2020 – травень 2021 року в місцях несвободи в Республіці Білорусь.

Виходячи зі статистичних та аналітичних даних, отриманих з глибинних інтерв’ю потерпілих, затриманих 9-13 серпня 2020 року, а також тих, хто був підданий адміністративним затриманням і арештам у 2020-2021 роках, автори звіту резюмують про численні порушення прав людини в місцях несвободи: відділках міліції (РУВС, РВВС) і місцях тримання затриманих, а також адміністративно заарештованих.

Міжнародні норми і вимоги законодавства щодо умов тримання людей в місцях несвободи адміністраціями спецустанов і співробітниками відділків міліції цілеспрямовано і масово порушувалися, а відповідальними за нагляд за дотриманням законодавства злочинно ігнорувалися.

У написанні даного звіту взяли участь й експерти Української Гельсінскої спілки з прав людини.

Із текстом документу можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: