Публікація

В Україні започатковано антипремію «Це яйце!»

Низка громадських організацій започаткувала некомерційну ініціативу “Це яйце!”. Антипремію вручатимуть публічним особам та загальнонаціональним медіа за сексистські висловлювання та публікації відповідно. Про це повідомляють організатори ініціативи, передає Zmina.

Ініціативу започаткували ГО “Жінки в медіа”, Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, “Детектор медіа”, Кампанія проти сексизму в медіа та політиці “Повага”, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

“Ми хочемо привернути увагу до проблеми стереотипного зображення жінок в українських ЗМІ та дискримінації за ознакою статі чи гендера, до якої вдаються українські публічні особи”, – зауважують авторки ініціативи в пресрелізі. Вони додають, що на створення відзнаки їх надихнули антипремії “Будяк року” від УГСПЛ та “Дискримінатор року” від Коаліції з протидії дискримінації”.

Комітет антипремії розглядатиме висловлювання та матеріали в українських загальнонаціональних ЗМІ за період з 1 листопада 2018 року до 1 листопада 2019 року.

Номінації антипремії:

  • Сексистський матеріал” – конкретний матеріал або сюжет, що містить сексистські висловлювання та був оприлюднений на ТБ, друкованому чи онлайн-ЗМІ або на радіо.
  • Сексистське висловлювання” – за сексизм від публічних осіб (чиновники, політики, лідери думок та інше), трансльований у медіа чи соцмережах.

Номінувати кандидатури на отримання антипремії може будь-яка фізична чи юридична особа, за винятком органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій. Анонімні заявки не розглядатимуть. Кількість номінацій від однієї людини необмежена.

Кандидатів на премію просять внести у форму за посиланням до 15 листопада 2019 року.

Перше нагородження відбудеться під час пресконференції в Києві в грудні, напередодні Міжнародного дня прав людини.

Джерело imi.org.ua

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: