Публікація

В УГСПЛ відбулись лекції про протидію гендерно-обумовленому насильству та захист дітей від сексуальної експлуатації

Експерт аналітичного напрямку УГСПЛ Алла Блага провела лекції для студентів Інституту міжнародних відносин у рамках курсу «Правозахисний практикум»

IMG_20180329_121709

Які соціальні і які біологічні якості притаманні людині та як це пов’язано із використанням англійських термінів “sex” та “gender”? Як стереотипи можуть призвести до дискримінації? Що таке ґендерно-зумовлене насильство та які існують його види? Які міжнародні та європейські акти визначають основні напрямки і стандарти протидії ґендерно-зумовленому насильству та захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства? Які новели у вітчизняному законодавстві покликані створити й впровадити дієві механізми запобігання і протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства?

IMG_20180329_121643

Відповіді на ці та інші питання 29 березня 2018 року шукали студенти магістратури Інституту міжнародних відносин разом з експертом аналітичного напрямку УГСПЛ доктором юридичних наук, доцентом Аллою Благою під час занять в межах пілотного курсу «Правозахисний практикум».

Більш детально своїми міркуваннями та баченням ситуації студенти поділяться у наступній публікації по темі.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: