Публікація

В УГСПЛ відбулась лекція про міжнародні стандарти роботи поліції

Якою має бути поліція України та що вона зобов’язана роботи для подолання наслідків збройного конфлікту? Як працює Цивільна поліція ООН у складі миротворчих місій?

5 квітня 2018 р. ці питання стали основою відкритої лекції «Міжнародні стандарти роботи поліції. Застосування міжнародних стандартів в діяльності міжнародних поліцейських місій ООН» для магістрів відділення “Міжнародне право” в рамках співпраці Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка та УГСПЛ. Лекцію прочитав  експерт-поліцеїст, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ, професор Олег Мартиненко.

Олег Мартиненко, Валентина Потапова та магістрантки ІМВ
Олег Мартиненко, Валентина Потапова та магістрантки ІМВ

Магістри пройшли короткий екскурс історії становлення поліції на теренах України, ознайомилися з порівняльним аналізом реформування сучасних поліцейських систем Європи та отримали детальний опис правових засад поліції у сучасному суспільстві. Реформування поліції України також стало предметом аналізу з оглядом на те, що реформування сектору безпеки є обов’язковим компонентом будь-якої національної моделі перехідного правосуддя.

Окрема увага була приділена реалізації основних принципів діяльності поліції – верховенство права, прозорість та підзвітність суспільству, якість професійної підготовки. Зацікавлену дискусію викликали положення Декларації РЄ № 690 «Про поліцію» (1979), яка передбачає дії держави та офіцерів поліції у випадку війни та окупації іноземною державою.

30127810_1617689728375447_5690905227104878592_o

І звичайно ж, миротворча активність поліцейського контингенту ООН також стала об’єктом інтересу через неповторний мікс міжнародного досвіду, національних особливостей та оригінальності кожної з миротворчих місій.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: