Публікація

В справі Шабельника Верховний суд взяв тайм-аут. Погана прикмета

Верховний суд України виправляти свої помилки не поспішає. Зокрема, перегляд справи Шабельника, який мав відбутися сьогодні о 10 год. з незрозумілих причин не відбувся.

Українські судді просто не захотіли переглядати справу. І про своє небажання поставили до відома всі зацікавлені сторони в день, коли мав відбутися перегляд. Звісно, не пояснивши причин.

Нагадаємо, що так Верховний суд вчиняє не вперше. Зокрема у справі Яременка, судді ВСУ, зваживши на кількість ЗМІ, які з’явилися на процес, теж вирішили справу не розглядати. А коли наважились, то проігнорували рішення Європейського Суду з прав людини і цим виявили кричущу неповагу до правосуддя.

Нагадаємо, що попередньо Верховний суд України проігнорував рішення Європейського Суду з прав людини в справах Яременка, Луценка, Вергельського. Він був відзначений правозахисниками Української Гельсінської спілки з прав людини Антипремією «Золотий будяк», як найбільший порушник прав людини в Україні.

 В грудні минулого року, з цього ж приводу, Верховний суд України відвідали чорти, які подарували суддям ВСУ Європейську конвенцію з прав людини . Мабуть, до Конвенції у суддів, через велику завантаженість, руки ще не дійшли.

 

Карикатура Сергія Рябоконя

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: