Публікація

В Одесі відбулась прес-конференція щодо загрози безпеці громадських активістів

УГСПЛ на заході представила юрист Центру стратегічних справ Спілки Віталія Лебідь

Фото – валера мен

27 червня 2018 відбулась прес-конференція «Громадська діяльність в Одесі. Завдання – вижити», присвячена питанням загрози безпеці активістам в Одесі та в Україні загалом.

Тиск і прояви насильства проти представників громадського сектору в Одесі стали звичним явищем. Найгучніші випадки останнього часу – замах на керівника НДО «Небайдужі» Сергія Стерненка та члена Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро, голову одеського «Автомайдану» Віталія Устименка. Ситуація, в якій опинились активісти вимагає від громадськості, з одного боку, постійно контролювати правоохоронні органи, які мають розслідувати злочини проти активістів, з іншого – розуміти що робити, щоб не допустити нападів у майбутньому.

Фото – валера мен

Участь у заході взяли: керівник місцевого Автомайдану Віталій Устименко, на якого нещодавно було здійснено збройний напад, народні депутати Ігор Луценко та Світлана Заліщук, та представники правозахисних організацій – Центру інформації про права людини, Центру громадянських свобод, ЦентрUA, Transparency International та інші. Українську Гельсінську спілку з прав людини на заході представила юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ Віталія Лебідь.

Віталія Лебідь, юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ. Фото – валера мен

Правозахисні організації висловили стурбованість рівнем загрози безпеці правозахисників і домовились вживати спільні дії, направлені на тиск на правоохоронні органи щодо ефективності розслідування та протидії великим фінансовим групам, які перебувають при владі в регіонах і які перешкоджають діяльності активістів.

Фото – валера мен

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: