Публікація

В Молдові може бути створено суспільне телерадіомовлення

Вчора, 29 березня 2004 року, у Молдові було представлено проект щодо трансформації національного телебачення та радіо у суспільне. Проект сприяння створення суспільного телебачення ґрунтується на загальновизнаних міжнародних стандартах і був підготовлений  Представництвом ОБСЄ у Молдові та Спеціальним представником Генерального Секретаря Ради Європи (SRSG/CoE).

У спільній зустрічі з представниками Національного радіо та телебачення Молдови було підкреслено прагнення цих міжнародних інституцій сприяти розвитку розпочатому процесу трансформації.

„Ці стандарти базуються на загальновизнаних міжнародних принципах  та встановлюють прозорі та чіткі критерії,” – сказав Голова Представництва ОБСЄ посол Вільям Хілл, – „ми віримо, що їхнє дотримання удосконалить якість суспільного телерадіомовлення в Молдові”.

У свою чергу Спеціальний представник Генерального Секретаря Ради Європи (SRSG/CoE) посол Владимир Філіпов додав, що такі окреслення закладають майбутні контури, що стають стандартами для демократичного розвитку та є найважливішим елементом свободи вираження поглядів. „Зараз ми можемо говорити про суспільне телерадіомовлення у Молдові на основі критеріїв, що широко прийняті та зрозумілі кожному”, – сказав він.

 Двадцять п’ять статей документу були сформульовані на основі законів, якими було засновано суспільне телерадіомовлення в декількох країнах-членах ОБСЄ та Ради Європи, зокрема, BBC, Голос Америки та інші.

Вони були відібрані та визначені в світлі нещодавніх дискусій стосовно трансформації національної телерадіокомпанії Молдови, але окрім цього також містять керівні засади для розвитку місцевих суспільних телерадіокомпаній в країні. Більшість положень стосується точної та збалансованої подачі матеріалу, незалежності та права на відповідь.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: