Публікація

В Кривому Розі міліція розказала студентам про небезпеку мати активну позицію

Батьки студентів нашого міста звернулися до Криворізького міського правозахисного товариства з наступним повідомленням:

«Сьогодні, 06 лютого 2014 року, група студентів Криворізького педагогічного інституту Криворізького національного університету була викликана на бесіду до проректора. Про необхідність з’явитися на бесіду стало відомо за декілька днів від викладача. Для чого їх викликають – студенти не знали.

Зустріч проходила в конференц-залі. Присутні: проректор, група студентів і двоє працівників кримінальної міліції м. Кривого Рогу. Понад годину працівники міліції вели, за їхніми словами, “довірливу розмову”. Її суть зводилася до того, що “такі активні, кращі студенти повинні навчатися, а політика, то справа політиків; щоб їх ніхто не завербував, бо активна позиція може стати мішенню для провокаторів.” От у такому стилі проходила розмова. На запитання дітей, чому саме їм таке розповідають, чому такий склад групи студентів для бесіди з такою структурою як кримінальна міліція, ніякої чіткої відповіді не було надано. Лише сказали, що дані про студентів одержані з Інтернету, зокрема зі сторінки, що стосується “Студентського Фронту”.

Ми, батьки, глибоко обурені такими діями правоохоронних органів та ще й у стінах навчального закладу. Вважаємо, що таке свавілля безпідставно порушує право студентів на навчання та їхню особисту громадянську позицію! Чому наші діти повинні так нервувати, бути під необґрунтованою нічим підозрою? Вони ніколи не притягалися до кримінальної відповідальності і не порушували правил поведінки. Для чого їм такі профілактичні бесіди з налаштуванням на аполітичне ставлення до всього, що відбувається в суспільстві?»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: