Публікація

В ДАІ підтвердили, що при наданні платних послуг громадянам користуються наказом, який втратив юридичну силу

За інформацією громадської організації “Спілка водіїв”, в ДАІ підтвердили, що при наданні платних послуг громадянам користуються наказом, який втратив юридичну силу.

Підрозділи ДАІ при встановленні вартості послуг громадянам керуються спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки від 16.07.2001 № 549/333/147 „Про затвердження розмірів плати за послуги, що надаються підрозділами Державтоінспекції МВС України, та Порядок її справляння”, рішення про скасування державної реєстрації якого було прийнято Міністерством юстиції ще 4 травня 2005 року на підставі висновку № 6/38.

Такі висновки можна зробити з листа-відповіді Департаменту ДАІ на звернення ГО „Спілка водіїв” до МВС України з проханням прийняти наказ, яким затвердити розміри плати за послуги, що надаються підрозділами ДАІ, та Порядок їх справляння.

Як зазначається у листі, в поточному році Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову № 795 від 4 червня 2007 року „Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ”. Пунктом 4 цієї постанови зазначено, що МВС разом з Мінфіном та Мінекономіки за погодженням з Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва і Антимонопольним комітетом необхідно визначити у місячний строк розміри плати за надання послуг органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ та порядок їх справляння.

Розроблений Міністерством внутрішніх справ вказаний спільний наказ на даний час знаходиться на погоджені в Міністерстві економіки та Антимонопольному комітеті. Положеннями цього ж спільним наказом буде обумовлено й скасування спільного наказу від 16.07. 2001 № 549/333/147 та інші накази МВС з цього питання.

„Тобто, фактично з травня 2005 року і до цього часу працівники ДАІ не мають відповідного нормативно-правового акта, яким вони повинні керуватись при наданні платних послуг громадянам, – зазначає голова правління ГО „Спілка водіїв” Сергій Овчинніков. – Своєю відповіддю в Департаменті ДАІ лише підтвердили той факт, що підрозділи Державтоінспекції при встановленні вартості послуг громадянам упродовж більше 2 років керуються наказом, який втратив свою юридичну силу”.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: